ehh betterd

Nem működik a BetterDiscord? Ezért!

News 2022. szept 27.

A BetterDiscord egy széles körben ismert Mod a discord klienshez, amivel pluginokat, témákat és egyéb hasznos funkciókat tudunk hozzáadni a klienshez.

A mai nap folyamán viszont rengeteg felhasználó panaszkodott redditen, discordon és egyéb platformokon, hogy a kliens egyszerűen nem indul el, akadozik vagy a pluginok nem töltenek be.

Személyesen is tapasztaltam a problémát, ezért azt tettem amit mindenki tenne, ha valami nem működik. Újratelepítettem. Sajnos a probléma továbbra is fennáll és úgy tűnik jelenleg nincs megoldás.

Mi történt?

A discord kapott egy frissítést ami teljesen megváltoztatta a kliens működését, ez természetesen rengeteg modult vitt is magával. Olyan fontos modulok nem működnek mint például a BDFDB,ZeresPluginLibrary és XenoLib. Ezek a modulok olyannyira fontosak, hogy a pluginok 90%-a teljesen használhatatlanná vált vagy csak részben működik.

A fejlesztők szerint folynak a munkálatok, hogy mielőbb újra elérhető legyen a BD. Eddig viszont teljesen kilátástalan a helyzet. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy nem csak magát a BetterDiscord "kliens"-t kell újraírni hanem az összes plugint és modult is hozzá.

Valószínűleg nem egy-két napról van szó hanem hetekről talán hónapokról is. Addig is türelmesen várjuk a fejleményeket. :)

Végszó

Hihetetlen, hogy egy teljesen ártalmatlannak tűnő Discord update mennyire nagy dolgokat rejt a háttérben. Az a vicc egyébként, hogy látszólag semmi nem történt ameddig nem nézünk bele a forráskódba. Mondjuk most is ugyan olyan retek ez az egész electron kliens amit összetudott okádni a discord.🙃

Ayooo, kedved van beszélgetni erről, esetleg még kérdésed van? Csatlakozz a discord szerverünkre amihez az oldalon "egyszer fent, egyszer lent" találsz is meghívót!

Tagek